Skyros real estate - immobilier

Info

Έκρηξη του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ακίνητα 

Όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα της New York Times, ύστερα από την μεγάλη κρίση που κράτησε 10 χρόνια και καθώς η πανδημία συσσώρευσε σημαντικές αποταμιεύσεις, οι επενδυτές εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για ασφαλείς επενδύσεις στην Ελληνική αγορά του Real Estate.

Το 2021 αποδεικνύεται η καλύτερη χρονιά για την Sotheby's International Realty από το 2016 που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο κος Γιώργος Κασίμης, επικεφαλής πωλήσεων της Sotheby's International Realty στο Αιγαίο, " Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο, και τονίζει ότι οι πωλήσεις τους το 2021 ήτανε τέσσερις ή και πέντε φορές περισσότερες σε σχέση με το 2019"

Όπως σημειώνουν οι New York Times, η Ελληνική αγορά ακινήτων, παρουσιάζεται εδώ και καιρό εξαιρετικά δημοφιλής για τους ξένους επενδυτές-αγοραστές, ενώ οι περισσότεροι εξ' αυτών προέρχονται από χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης ενώ υπάρχει αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον και από Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ρωσία & τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τις αρχές του 2021 εκδόθηκαν 9.300 άδειες παραμονής στα πλαίσια του προγράμματος της Golden Visa, σε σχέση με τις 8.575 άδειες που εκδόθηκαν το προηγούμενο έτος. Επενδυτές - Αγοραστές από Τουρκία, Κίνα & Ρωσία, ήταν και οι περισσότεροι στους οποίους δόθηκαν τέτοιες άδειες.

Πηγή: moneyreview.gr

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/economy/59242/new-york-times-gia-ellinika-akinita-o-kosmos-agorazei-san-na-min-yparchei-ayrio/


__________


Αγορά real estate: Εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα και τα ακίνητα που έχουν ζήτηση

Στο επίκεντρο της επόμενης ημέρας μετά την πανδημία βρίσκονται οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων στη χώρα μας, ένας κλάδος που έδειξε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος παρατηρήθηκε αύξηση 4,2% στις τιμές των ακινήτων το 2020, μετά από αύξηση 7,9% που καταγράφηκε το 2019. Η αύξηση των τιμών το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 2% για τα «νέα» διαμερίσματα, ηλικίας έως 5 ετών, και 3% για τα «παλαιά», ηλικίας άνω των 5 ετών. Για το 2020, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα «νέα» διαμερίσματα ήταν 4,7%, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα «παλαιά» διαμερίσματα ήταν 3,9% το 2020.

Η αγορά των ακινήτων την επόμενη μέρα θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχε μέχρι το Μάρτιο του 2020, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε. Μαζί με τον τουρισμό, η αγορά της ακίνητης περιουσίας θα επιφέρει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα, τόσο στους ιδιοκτήτες που θα δουν την αξία της περιουσίας τους να αυξάνεται, όσο και συνολικά για τη χώρα», εκτιμά το επιτελικό στέλεχος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει.

Πηγή: naftemporiki.gr / Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 23:18

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1718394/agora-real-estate-ektimiseis-gia-tin-epomeni-imera-kai-ta-akinita-pou-exoun-zitisi


___________

Οι τιμές των κατοικιών

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea, Aρ. Καρυτινός η αγορά της κατοικίας στην Ελλάδα βρίσκεται πάρα πολύ πίσω λόγω της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, ωστόσο αποτελεί το βασικό προϊόν στην Ελλάδα ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους να αγοράσουν κατοικία στη χώρα μας.

Όσον αφορά τις προοπτικές της αγοράς κατοικίας; Σύµφωνα µε πρόσφατη ανάλυση της Τράπεζα Πειραιώς, κατά το 2021 οι τιµές των κατοικιών αναµένεται να αυξηθούν µε ετήσιο ρυθµό της τάξεως του 5,7%, ενώ για το 2022 προβλέπεται άνοδος κατά 6,4%, το 2023 κατά 5,7% και το 2024 κατά 5%.

Πηγή: Capital.gr / 29-Αυγούστου-2021 

https://www.capital.gr/agora-akiniton/3578379/oi-megales-etaireies-real-estate-strefontai-stis-premium-katoikies-oi-logoi


___________


Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων προς πώληση από το εξωτερικό διαγράφονται για το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον δείκτη ζήτησης SDI, ο οποίος διαμορφώνεται από τον όγκο αναζητήσεων του Spitogatos, ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για ακίνητα προς πώληση στην Ελλάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, είναι η Ισπανία με 323%. Παράλληλα, χώρες της ομογένειας, όπως η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επιστρέφουν στο προσκήνιο, με τη ζήτηση από αυτές τις χώρες να αυξάνεται κατά 70% και 20%, αντίστοιχα.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/nees-taseis-sti-zitisi-akiniton-stin-ellada-apo-exoteriko">Μεγάλη ζήτηση ακινήτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό -Ποιες περιοχές έχουν «βάλει στο μάτι» </a></p>

Πηγή: Iefimerida 15/07/2021


___________

(Spitogatos): Ο κόσμος ψάχνει περισσότερο από ποτέ

Η συντριπτική πλειονότητα των δυνητικών αγοραστών από το εξωτερικό συνεχίζει ενεργά την αναζήτηση ακινήτου στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση στη ζήτηση ακινήτων από το εξωτερικό καταγράφει ο δείκτης SDI της ιστοσελίδας αγγελιών Spitogatos.

Ο δείκτης, που διαμορφώνεται από τον όγκο αναζητήσεων στην ιστοσελίδα του Spitogatos, δείχνει μια άνοδο κατά 30% στη ζήτηση ακινήτων που βρίσκονται στην Ελλάδα, από κατοίους εξωτερικού.

Για την ακρίβεια, ως επί το πλείστον, ακίνητο στην Ελλάδα ψάχνουν κάτοικοι από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α., την Κύπρο, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τον Καναδά ενώ οι 10 πιο δημοφιλείς περιοχές για τους χρήστες από το εξωτερικό είναι η Γλυφάδα, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, η περιοχή Κασσάνδρα στη Χαλκιδική, η ευρύτερη περιοχή που συμπεριλαμβάνει το Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό, η Μύκονος, η Καβάλα και η Σιθωνία Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Ακάλεστο του SCOPAS REAL ESTATE, στην Πάρο 

«η ζήτηση από το εξωτερικό έχει επανέλθει στα ίδια επίπεδα με πριν την πανδημία και λαμβάνουμε καθημερινά αιτήματα με τα περισσότερα να προέρχονται από Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία και Βέλγιο.»

Μέσα από έρευνα που διεξήχθη στην ιστοσελίδα σε 2.600 χρήστες από το εξωτερικό που αναζητούν ακίνητο στην Ελλάδα, προκύπτει ότι το 69,5% προσβλέπουν σε αγορά κατοικίας, έναντι 14,8% που προσβλέπουν σε ενοικίαση, ενώ το 8% αναζητούν οικόπεδο για αγορά, το 3,1% επαγγελματικό ακίνητο για αγορά, το 0,6% επαγγελματικό ακίνητο για ενοικίαση και ένα 4% λοιπές κατηγορίες.

«Μετά την πρόσκαιρη μείωση τις πρώτες 2-3 εβδομάδες της πανδημίας, από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου παρατηρήσαμε μια σταθερή αύξηση της διεθνούς επισκεψιμότητας όλων των ελληνικών ιστοσελίδων του δικτύου μας, η οποία μέχρι το Πάσχα είχε επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Παράλληλα, τον Μάιο πραγματοποιήθηκε ιστορικό υψηλό τόσο της εγχώριας, όσο και της διεθνούς επισκεψιμότητάς μας.» δήλωσε σχετικά ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός...

Πηγή economistas 11/06/2020

https://www.economistas.gr/oikonomia/26644_ereyna-megali-ayxisi-sti-zitisi-akiniton-apo-exoteriko


_____________________

Ο Ισραηλινός Τουρισμός Ως Αποτέλεσμα Της Ελληνικής Πολιτιστικής Διπλωματίας

Via...Hellenic Institute of Cultural Diplomacy / 11 Ιανουαρίου στις 12:04 μ.μ. ·

*Της Ελισάβετ Χατζηδάκη, ασκούμενης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει τις τελευταίες δεκαετίες να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φτάνοντας να είναι η πρώτη προτίμηση των ισραηλινών την περίοδο 2015-2018. Το 2018 σημειώθηκε άνοδος του 13% στις αφίξεις ισραηλινών στην Ελλάδα, ενώ το 2019 καταγράφηκε αύξηση 16% με περισσότερους από 700.000 να επισκέπτονται τη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύνδεση του Ισραήλ με 12 ελληνικά αεροδρόμια κατά τη θερινή και τη χειμερινή περίοδο, ώστε να εξυπηρετούνται οι τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Πέρα από την Κρήτη και τη Ρόδο, πολλούς ισραηλινούς προσελκύει η Θεσσαλονίκη λόγω της ιστορικής σχέσης που έχουν οι ίδιοι με την πόλη. Η ανάδειξη της εβραϊκής ιστορίας της επιδιώχθηκε και ενισχύθηκε την τελευταία δεκαετία από τους δημάρχους της, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Ισραήλ. Χαρακτηριστικά, η επίσκεψη των ισραηλινών στη Θεσσαλονίκη το 2018 είχε αυξηθεί κατά 97% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η γενική στρατηγική του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού επιδίωξε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με το Ισραήλ, στοχεύοντας στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από εκεί, δίνοντας έμφαση στην ιστορική κληρονομιά της χώρας, τα τοπικά προϊόντα και τον εναλλακτικό τουρισμό. Ως εκ τούτου, το 2018 στη «Διεθνή Έκθεση Τουρισμού- ΙΜΤΜ» του Τελ-Αβίβ παρευρέθηκε η ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), με εκπροσώπους από τις περιφέρειες Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και τους δήμους Καβάλας και Βόλου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τονίστηκε η σημασία του θρησκευτικού και εκπαιδευτικού τουρισμού και η ανάγκη δημιουργίας κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο που θα περιλαμβάνει στάσεις σε σημαντικά ιστορικά μέρη της Ελλάδας και του Ισραήλ. Επιπλέον, στη διάρκεια της πανδημίας επιδιώχθηκε η εύρεση μίας κοινής πολιτικής, η οποία να επισφραγίζει τη σχέση των δύο χωρών και να διατηρεί την υψηλή τουριστική προτίμηση από και προς αυτές. Αυτό οδήγησε στη συνάντηση των δύο ηγετών τους το 2021 στο Ισραήλ, όπου αποφασίστηκε η διευκόλυνση των ταξιδιωτών, με τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού πράσινου διαβατηρίου.

Οι Ισραηλινοί προτιμούν την Ελλάδα εξαιτίας της φιλίας των δύο λαών και της αλληλοεκτίμησης που έχει αναπτυχθεί λόγω της κουλτούρας, της ιστορίας και γενικά της ιδιοσυγκρασίας των ίδιων των ανθρώπων. Αυτή η φιλία εκφράζεται μέσω του τουρισμού, σκοπεύοντας στη βίωση του πολιτισμού αλλήλων, με τους τουρίστες να γίνονται παράλληλα πολιτιστικοί διπλωμάτες της ίδιας τους της κουλτούρας. Ο πολιτιστικός τουρισμός είναι μέρος της πολιτιστικής διπλωματίας που μπορεί να αναπτύξει ένα κράτος, στοχεύοντας να εξοικειώσει άλλους λαούς με τον δικό του πολιτισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τουρισμός, αξιοποιώντας την ιστορία και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, ενισχύει την εγχώρια και κατά τόπους οικονομία και τονίζει τις ομοιότητες των δύο λαών. Όπως αναφέρθηκε κι από τους ηγέτες των δύο κρατών σε μία πρόσφατη συνάντηση τους, τα κοινά χαρακτηριστικά είναι πολλά και δεν πρέπει να λησμονείται, πως η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ έβαλαν τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού.

Ελισάβετ Χατζηδάκη

Βιβλιογραφία

iefimerida, Η Ελλάδα πρώτος σε προτίμηση προορισμός Ισραηλινών τουριστών, 14 Φεβρουαρίου 2019, Διαθέσιμο σε: https://www.iefimerida.gr/news/478883/i-ellada-protos-se-protimisi-proorismos-israilinon-toyriston  (1/12/2021) 

Huffpost, Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για «πράσινο διαβατήριο» και φάρμακο κατά του κορονοϊού, 8 Φεβρουαρίου 2021, Διαθέσιμο σε: https://www.huffingtonpost.gr/entry/semfonia-elladas-israel-yia-prasino-diavaterio-kai-farmako-kata-toe-koronoioe_gr_60217a3fc5b6d78d4448e001(1/12/2021) 

Greek Travel Pages, Greece is the number one destination for Israeli tourists..., 1 Νοεμβρίου 2018, Διαθέσιμο σε: https://news.gtp.gr/2018/11/01/irit-ben-abba-ambassador-israel-greeting/(1/12/2021)  Πηγή εικόνας: https://pixabay.com/el/photos/%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bf-5219496/ 


___________________


Πρωτιά σε premium προορισμούς στη Μεσόγειο για τη Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρος αφήνουν πίσω τη Νίκαια στην Κυανή Ακτή, τη Μαρμπέγια, τη Μαγιόρκα, το Σεν Τροπέ και την Ιμπιζα.


Συνολικά, οκτώ από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς με τις υψηλότερες αποδόσεις πολυτελών κατοικιών είναι Ελληνικοί, με τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη να παραμένουν στο τοπ 3 για πέμπτη συνεχή χρονιά (με αποδόσεις πάνω από 7% για τις δύο πρώτες


Πηγή:  NEWMONEY   Στεφανία Σούκη / 4 Μαρτίου, 2022 7:40 

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ependyseis/en-meso-thiellis-ta-politeli-akinita-sta-ellinika-nisia-echoun-tis-ipsiloteres 






Skyros Real Estate - immobilier